Receptu pasidalijo „Skonio“ skaitytoja Renata.
„Kai iš draugės gavau šį čirvinių blynų su varške receptą, kitokių nebekepu: jie minkštučiai viduje, traškūs kraštuose. Labai, labai skanūs.
Nėra labai saldūs, todėl galima gardinti bet kokiais mėgstamais priedais.
Be to, šie blynai tiks ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei“, – patikino Renata.
Dalijamės jos receptu.
Čirviniai blynai su varške
Reikės:
- 180 g miltų
- 180 g varškės (9 proc.)
- 3 kiaušinių
- 2 v. š. cukraus
- 40 g sviesto
- 100 ml pieno
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 v. š. kokosų drožlių
- žiupsnio druskos
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Sviestą ištirpinkite, kai atvės, supilkite į kiaušinių masę kartu su pienu. Dėkite varškę, kokosų drožles, viską gerai išplakite šluotele ar elektriniu plaktuvu.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, įmaišykite į kiaušinių ir varškės masę. Jeigu tešla per tiršta, pilkite dar pieno. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę, dėkite pusantro šaukšto tešlos ir kepkite, kol iškeps. Kepimo laikas priklauso nuo keptuvės galingumo.