Kad taip nenutiktų, pievagrybius reikia pirkti visiškai baltus, laikyti šaldytuve, popieriniame maišelyje.
O šis patiekalas yra tikrai paprastas, tinkantis greitiems pietums ar vakarienei.
Vyšniniai pomidorai labai greitai suminkštėja, tad reikia juos labai „saugoti“, kad jie neištyžtų.
Papildomai galima apibarstyti parmezanu ar kokiu veganišku sūriu.
Kreminiai makaronai su pievagrybiais ir pomidorais
Paruošimo laikas – 8 min., gaminimo laikas – 12 min.
Reikalingi produktai:
- 250 g „tagliatelle“ makaronų;
- 300 g pievagrybių, supjaustytų;
- 200 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę;
- 200 ml neriebios grietinėlės (naudojau sojų);
- 1/2 st. sultinio (naudokite naminį sultinį, sultinio miltelius ar kubelį;
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos;
- 1/2 arbat. š. džiovintų bazilikų;
- 2 valg. š. šviežių citrinos sulčių;
- sauja petražolių, susmulkintų;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
- alyvuogių aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Jie turi likti apykiečiai (al dente). Nusausinti.
Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutiniškai aukštos temperatūros. Suberti pievagrybius. Juos kepinti retkarčiais pamaišant, kol išgaruos skystis ir jie lengvai paruduos, apie 7-8 min. Užberti žiupsnelį druskos, juodųjų pipirų, bazilikų.
Suberti česnako skilteles. Pakepinti apie 30 sekundžių.
Supilti sultinį, grietinėlę. Uždengti keptuvę ir užkaisti, kad užvirtų.
Tada sumažinti temperatūrą iki mažos. Suberti makaronus, pomidorus, apibarstyti petražolėmis, įlašinti citrinos sulčių, įberti druskos, juodųjų pipirų. Patroškinti keletą minučių.