Todėl bazinis receptas Silvijos, o mano – priedai ir supaprastinta gamyba.
Šios bandelės skaidulinių medžiagų bomba!
19 nuostabių, purių kaip debesėlis bandelių!
„Pūkinės“ bandelės
Reikės:
- 150 g migdolų miltų ar migdolų riešutų (susimalti į miltus);
- 35 g balkšvojo gysločio luobelių;
- 20 g avižų sėlenų;
- 300 g virtų avinžirnių;
- 2 kiaušiniai;
- 1 a. š. sodos + 2 v. š. acto;
- 1 a. š. druskos;
- 200 ml verdančio vandens.
Kaip gaminti
1. Į plakiklį sudėti migdolų miltus, sėlenas, gysločių miltelius, druską ir viską plakti 10 sek. Išpilti į maišymo dubenį.
2. Verdančiu vandeniu užpilti miltus ir gerai išmaišyti. Gausis stangri lyg plastelinas masė.
3. Nugesinti sodą actu ir supilti į plakiklį. Ten pat suberti avinžirnius, supilti kiaušinius ir sumalti kuo smulkiau. Gali likti avinžirnių dalelių – jos matysis kepinyje.
4. Suminkyti rankomis abi dalis į minkštą, vienalytę tešlą.
5. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, įkaitinti orkaitę iki 200 C.
6. Šlapiomis rankomis formuoti 19 vienodų kamuoliukų ir išdėti ant skardos.
7. Kepti apie 30 min. 170 C temperatūroje įjungus oro pūtimo režimą.
Būtinai atvėsinkite ir pasimėgaukite sveikomis duonelėmis be glitimo!