Ledų tortas „Snickers“ – greičiau nei per pusvalandį

2020 m. vasario 7 d. 10:46
„Skanauk su Aušra“
Receptas
Veganiško „Snickers“ torto receptas jau ilgai puikuojasi mano tinklaraščio populiariausiųjų sąraše. Esu gavusi nemažai teigiamų žinučių apie šį tortą. Tad pagalvojau, kad ir šis tortas jums turėtų patikti!
Daugiau nuotraukų (4)
Ilgai sukau galvą, kokį dar galima pagaminti „Snickers“ skonio tortą. Visų pirma jis turėtų patikti man pačiai, o antra – būti veganiškas.
Ledų tortai man tikrai patinka. Tokio tipo tortą gaminau pirmą kartą ir supratau, kad juos pagaminti ir paprasta, ir vietos improvizacijoms tikrai nepritrūks.
Niekada nemaniau, kad ledai ir riešutų sviestas yra toks puikus derinys. Juos sumaišius atrodo, lyg valgytum karamelinius ledus.
Patarimai
Šiam tortui pagaminti naudojau tik 6 ingredientus, o gaminimas užėmė iki 30 min.
Gaminau iš veganiškų ledų. Juos naudojau dviejų rūšių: sojų ir avižų. Tinka visokių rūšių vaniliniai ledai.
Karamelę gaminau šitaip: riešutų sviestą sumaišiau su kokosų aliejumi. Žinoma, tai nėra tikra karamelė, bet norėjau greito ir paprasto jos varianto.
Dažniausiai parduotuviniai žemės riešutai būna per smarkiai sūdyti. Tad riešutus pirkau pakepintus, bet nesūdytus. Juos pati sumaišiau su druska.
Jeigu turimi riešutai yra per sūrus, galima juos suberti į sietelį ir perplauti tekančiu vandeniu.
Naudokite vientisos tekstūros riešutų sviestą (ant jo parašyta „smooth“). Jį ištirpinkite garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje.
Sausainius naudojau veganiškus, be glitimo. Tinka visi trapios tešlos sausainiai.
Naudojau 22 cm apvalią, išimamu dugnu kepimo formą.
Nuimti kepimo formą patogiausia yra sušlapinus peilį ir stipriai braukiant per šonus. Kitas variantas: prieš gaminimą kepimo formos šonus apjuosti kepimo popieriaus juostomis.
Tortą laikyti šaldymo kameroje, o prieš valgant 30 min. palaikyti kambario temperatūroje.
Veganiškas ledų tortas „Snickers“
Paruošimo laikas: 15 min.
Ingredientai
Pagrindui: 
  • 160 g sausainių
  • 4 valg. š. kokosų aliejaus
Įdarui:
  • 1250 ml (680 g) vanilinių ledų
  • 1/2 st. riešutų sviesto, ištirpinto
  • 1/2 st. kepintų ir sūdytų žemės riešutų, stambiai sukapotų
Karamelei:
  • 3 valg. š. riešutų sviesto, ištirpinto
  • 1 valg. š. kokosų aliejaus, ištirpinto
Papuošti:
  • 40 g juodojo šokolado, ištirpinto
  • 1/2 st. kepintų ir sūdytų žemės riešutų, stambiai sukapotų
  • karamelės
Gaminimas
  1. Maisto smulkintuvu sausainius susmulkinti iki miltinės tekstūros, supilti ištirpintą kokosų aliejų. Viską išmaišyti. 22 cm apvalios, atsegamos kepimo formos dugna iškloti kepimo popieriumi.
  2. Suberti sausainius į kepimo formą, išlyginti, kad pagrindas būtų tolygus.
  3. Atitirpinti ledus, kad juos būtų lengva išmaišyti. Juos perkelti į didelį indą.
  4. Karamelė: mažame inde sumaišyti ištirpintą riešutų sviestą ir kokosų aliejų.
  5. Į ledus supilti riešutų sviestą, 1/2 st. riešutų. Įdarą supilti į kepimo formą.
  6. Viršų apšlakstyti keliais šaukštais karamelės, tada užberti 1/2 st. riešutų, apšlakstyti ištirpintu šokoladu, likusia karamele.
  7. Tortą įdėti į šaldymo kamerą mažiausiai 4 val. Prieš valgymą palaikyti apie 30 min. kambario temperatūroje.
tortasSnickers^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.