Vienoje grupėje ir pamačiau skumbrės, marinuotos juodojoje arbatoje, receptą.
Mane labai sudomino – nusprendžiau pamėginti pati.
Taip marinuota skumbrė buvo tikrai ypatinga ir neprasta. Mums, žuvies mylėtojams, tai buvo tikras atradimas. Žinau, kad taip skumbrę ruošiu dar ne kartą.
Aš marinatą viriau iš 2 normų ir užpyliau 4 skumbres.
Juodojoje arbatoje marinuota skumbrė
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 6 porcijas, užtruksite apie 20 min., valgyti galėsite po trijų parų
Reikalingi produktai:
- skumbrės.
Marinatui:
- 2 l vandens;
- 2 didelės saujos svogūnų lukštų;
- 4 v. š. juodos birios arbatos;
- 6 v. š. druskos (be kaupo);
- 3 v. š. cukraus su kaupu;
- 8–10 juodųjų pipirų grūdelių.
Kaip gaminti
Į puodą beriame svogūnų lukštus, juodąją arbatą, druską ir cukrų. Užpilame vandeniu ir užkaičiame virti. Paverdame 10–12 min. Nukošiame ir marinatą paliekame atvėsti.
Skumbres išvalome, nupjauname galvą ir uodegą. Gerai išplauname. Užpilame šaltu marinatu ir dedame į šaldytuvą 3 paroms marinuotis. Kartkartėmis skumbres pavartome, kad iš visų pusių būtų graži spalva.