Juodojoje arbatoje marinuota skumbrė – tikras atradimas žuvies mėgėjams

2020 m. vasario 7 d. 11:46
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Kai turiu laisvo laiko, man patinka pašmirinėti feisbuko platybėse. Ypač mėgstu kelias maisto grupes, kur savo receptus keliu pati ir randu naujų idėjų.
Daugiau nuotraukų (2)
Vienoje grupėje ir pamačiau skumbrės, marinuotos juodojoje arbatoje, receptą. 
Mane labai sudomino – nusprendžiau pamėginti pati.
Taip marinuota skumbrė buvo tikrai ypatinga ir neprasta. Mums, žuvies mylėtojams, tai buvo tikras atradimas. Žinau, kad taip skumbrę ruošiu dar ne kartą. 
Aš marinatą viriau iš 2 normų ir užpyliau 4 skumbres.
Juodojoje arbatoje marinuota skumbrė
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 6 porcijas, užtruksite apie 20 min., valgyti galėsite po trijų parų
Reikalingi produktai:
  • skumbrės.
Marinatui:
  • 2 l vandens;
  • 2 didelės saujos svogūnų lukštų;
  • 4 v. š. juodos birios arbatos;
  • 6 v. š. druskos (be kaupo);
  • 3 v. š. cukraus su kaupu;
  • 8–10 juodųjų pipirų grūdelių.
Kaip gaminti
Į puodą beriame svogūnų lukštus, juodąją arbatą, druską ir cukrų. Užpilame vandeniu ir užkaičiame virti. Paverdame 10–12 min. Nukošiame ir marinatą paliekame atvėsti. 
Skumbres išvalome, nupjauname galvą ir uodegą. Gerai išplauname. Užpilame šaltu marinatu ir dedame į šaldytuvą 3 paroms marinuotis. Kartkartėmis skumbres pavartome, kad iš visų pusių būtų graži spalva.
skumbrėreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.