Čederis čia labai svarbus, nes būtent dėl jo blynai yra tokie minkšti, kreminiai ir be galo malonios tekstūros.
Receptui naudojau savo mėgstamą čederio sūrį, kuris yra gana švelnus ir neužgožia kitų ingredientų, tačiau tuo pat metu suteikiantis išskirtinio skonio šiam bulvių patiekalui.
Šie blynai negali nepavykti, tad drąsiai virkit bulves, kepkit grybus, ir mėgaukitės puikiais pietumis!
Bulvių blynai su sūriu ir pievagrybais
Reikės:
- bulvių košės (išsivirkit arba tiks ir vakarykštė);
- pipirų;
- druskos;
- miltų (tinka kvietiniai ir be glitimo).
Įdarui reikės:
- 250 g rudųjų pievagrybių;
- 1 svogūno;
- 2 česnako skiltelių;
- 3 v. š. smulkintų krapų;
- 50 g čederio sūrio;
- aliejaus kepti;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- aitriųjų paprikų dribsnių (jei norisi šiek tiek aštrumo).
Kaip gaminti
Į bulvių košę beriame miltų priklausomai nuo košės tirštumo. Tiek, kiek pakaktų rankomis suformuoti blynus. Beriame šiek tiek druskos, pipirų, gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną kartu su grybais ir česnaku. Baigiant kepti įmaišome smulkintus krapus ir prieskonius, išmaišome ir pakepame porą minučių.
Iš bulvių košės formuojame paplotėlius, viduryje padarydami duobutę, į kurią dedame po šaukštą grybų, o ant viršaus – nedidelę riekelę sūrio. Vėl dedame bulvių sluoksnį, suformuojame blyną.
Bulvių blynus kepame keptuvėje iš abiejų pusių po 3-4 minutes, arba tol, kol blynai sutvirtės ir gražiai apskrus.
Patiekiame su mėgiamu padažu, lengvomis salotomis.
Čederis viduje ištirps, o patys blynai bus itin minkšti.