Kartais šauna man kokių nors naujų idėjų, kad tie patys maltinukai būtų vis kitokie.
Šiandien ruošiau kalakutienos maltinukus su kreminiu sūreliu. Dėl jo kalakutiena nebuvo sausa, o kotletukai – sultingi ir minkštučiai.
Ir, be abejo, kotletai man skaniausi su bulvių koše.
Kalakutienos filė maltinukai su kreminiu sūreliu
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 porcijas, užtruksite apie 20 min.
Reikės:
- 600 g kalakutienos filė;
- 1 kiaušinio;
- 200 g kreminio sūrelio;
- žiupsnio druskos;
- 1 a. š. džiovintų raudonėlių;
- 1 a. š. saldžios paprikos miltelių;
- 1 skiltelės česnako.
Kaip gaminti
Kalakutieną sumalame. Į faršą mušame kiaušinį, beriame druskos, prieskonius, sudedame smulkintą česnaką ir kreminį sūrelį. Masę gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu formuojame maltinukus ir kepame iš abiejų pusių, kol taps gražios auksinės spalvos ir iškeps.
Valgome su bulvių koše ir burokėlių mišraine.