Visiems kepsnelių mėgėjams turiu džiugią alternatyvą – kalafiorų kepsnelius! Greitai paruošiami, jokios mėsos ir daug daržovių. Tinkami vaikams, puikus užkandis suaugusiems.
Kai kitą kartą svarstysite, ką pasigaminti iš kalafioro, visada prisiminkit šiuos kepsnelius. Gaminam!
Kalafiorų kepsneliai
Reikės:
- 400 g kalafioro;
- svogūnų laiškų;
- 100 g kukurūzų;
- 1 kiaušinio;
- 100 g tarkuoto čederio sūrio;
- 50 g džiūvėsėlių;
- 1/3 a. š. česnakų granulių;
- 1 a. š. džiovintų žolelių pagal skonį;
- druskos;
- pipirų.
Kaip gaminti
Kalafiorą nuplauname, susmulkiname žiedeliais ir išverdame. Nupilame skystį ir paliekame atvėsti.
Atvėsusį kalafiorą sutriname rankiniu trintuvu, įmaišome kukurūzus, smulkintus svogūnų laiškus, sūrį, džiūvėsėlius, prieskonius. Įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
Rankomis formuojame rutuliukus, juos suspaudžiame ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepame 200 °C orkaitėje 20-30 minučių (priklausomai nuo kepsnelių dydžio) arba tol, kol viršus šiek tiek apskrus ir paruduos. Patiekiame karštus.