Ir dar – jos puikiai tinka neštis į darbą pietų dėžutėje, o jei tiksliau – stiklainėlyje. Gaminkite vakarienei 2 porcijas, ir nereikės rūpintis rytdienos pietumis.
Na, o jei turėsite vištienos likučių, tuomet užtruksite vos 10 minučių.
Šias salotas galima drąsiai gaminti be mėsos – vištieną keiskite avinžirniais ar sojų varške.
2 porcijoms reikės:
- 150g kuskuso;
- 300g virtos ar keptos vištienos (tinka tiek krūtinėlė, tiek šlaunelių mėsa);
- poros saujų mėgstamų salotų (aš naudojau gražgarstes);
- nedidelės morkos;
- nedidelio gabalėlio cukinijos (puikiai tinka ir agurkas);
- pusės granato sėklų;
- šiek tiek ožkos sūrio;
- šiek tiek sezamo sėklų (nebūtina);
- šviežios mėtos;
- 4 v. š. graikiško jogurto;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- citrinos sulčių, šiek tiek žievelės;
- druskos.
Gaminimo eiga:
- Kuskusą išverdame taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Gaminame padažą: dubenėlyje sumaišome graikišką jogurtą, alyvuogių aliejų, spaudžiame citrinos sulčių, tarkuojame šiek tiek žievelės, beriame žiupsnelį druskos.
- Morką sutarkuojame, cukiniją supjaustome šiaudeliais, mėtos lapelius šiek tiek pasmulkiname.
- Komplektuojame salotas: į stiklainėlį/stiklinį indelį dedame atvėsusį kuskusą, jogurto padažą, vištieną, tarkuotą morką, pjaustytą cukiniją, beriame granato sėklų, dedame salotų lapus, trupiname ožkos sūrio bei užberiame sezamo sėklų bei mėtos.
Šaltinis: „But first – food“