Bet blynelius, o dažniausiai šiai šventei kepamus mielinius, galime išsikepti ir šiaip, be jokios progos.
Tai ir mūsų namai pakvipo blynais, kurie išėjo stori kaip pagalvėlės, purūs, minkšti ir labai skanūs.
Dalinuosi su jumis savo mielinių blynų receptu.
Jei jus turite gardžių mielinių blynų receptų, pasidakinkite. Sutarta?
Reikės:
- 400 – 450 g miltų;
- 500 ml pieno;
- 7 g sausų mielių;
- 2 kiaušinių;
- 4–5 v. š. cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Į dubenį subėriau miltus, mieles, cukrų ir druską. Išmaišiau.
Kiaušinius išplakiau ir sumaišiau su šiltu pienu.
Kiaušinių ir pieno plakinį sumaišiau su biriais produktais. Į masę galite įdėti razinų ar džiovintų spanguolių (aš šįsyk nedėjau).
Gerai išmaišiau ir uždengusi dubenį maistine plėvele, pastačiau šiltai kilti 30 min.
Po pusvalandžio blynų masė gerai iškyla, padvigubėja.
Blynų masę išmaišiau ir pradėjau kepti blynelius ( dėjau po vieną valgomą šaukštą į keptuvę su įkaitintu aliejumi ).
Apkepėm blynelius iš abiejų pusių.
Patiekiau su mano daryta obuoliene.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Gamink su Audrone“