Stori kaip pagalvėlės, purūs, minkšti ir labai skanūs mieliniai blynai

2020 m. sausio 25 d. 10:01
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Ir visai nebūtina laukti Užgavėnių (šiemet jos bus vasario 25 d.), kada varysime žiemą iš kiemo, kurios nelabai dar ir buvo, ir vargu bau ar sulauksime.
Daugiau nuotraukų (3)
Bet blynelius, o dažniausiai šiai šventei kepamus mielinius, galime išsikepti ir šiaip, be jokios progos.
Tai ir mūsų namai pakvipo blynais, kurie išėjo stori kaip pagalvėlės, purūs, minkšti ir labai skanūs.
Dalinuosi su jumis savo mielinių blynų receptu.
Jei jus turite gardžių mielinių blynų receptų, pasidakinkite. Sutarta?
Reikės:
  • 400 – 450 g miltų;
  • 500 ml pieno;
  • 7 g sausų mielių;
  • 2 kiaušinių;
  • 4–5 v. š. cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Į dubenį subėriau miltus, mieles, cukrų ir druską. Išmaišiau.
Kiaušinius išplakiau ir sumaišiau su šiltu pienu.
Kiaušinių ir pieno plakinį sumaišiau su biriais produktais. Į masę galite įdėti razinų ar džiovintų spanguolių (aš šįsyk nedėjau).
Gerai išmaišiau ir uždengusi dubenį maistine plėvele, pastačiau šiltai kilti 30 min.
Po pusvalandžio blynų masė gerai iškyla, padvigubėja.
Blynų masę išmaišiau ir pradėjau kepti blynelius ( dėjau po vieną valgomą šaukštą į keptuvę su įkaitintu aliejumi ).
Apkepėm blynelius iš abiejų pusių.
Patiekiau su mano daryta obuoliene.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Gamink su Audrone“
Blynaimieliniai kepiniai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.