Pasigaminkite ir pasimėgaukite.
Varškės sūreliai
Reikės:
- 500 g varškės (9 proc.);
- 100 g geltonų razinų;
- 60 g lydyto kokosų aliejaus;
- 50 g kokosų pieno;
- 3–4 lašų vanilės ekstrakto arba 6 lašų stevijos su vanile.
Glaistui reikės:
- 100 g juodojo šokolado (72 proc.);
- 60 ml kokosų aliejaus.
Kaip gaminti
Išmirkykite razinas, suberkite į plakiklį, įpilkite kokosų pieno, aliejaus, vanilės, plakite 10 sekundžių. Tada sudėkite varškę, plakite, kol masė bus puri, sukrėskite į dubenį ir 20 minučių palaikykite šaldytuve.
Patieskite ant stalo maistinę plėvelę, suformuokite sūrelio storio volelį, dėkite valandai į šaldiklį. Vėliau volelį galite supjaustyti – taip gausite norimo dydžio sūrelius. Galima naudoti ir ledukų formeles – iš pradžių jas reikės ištepti aliejumi, palaikyti šaldiklyje, o vėliau sukrėsti sūrelių masę.
Ruoškite glaistą – ištirpinkite šokoladą ir kokosų aliejų.
Suformuotus sūrelius pamerkite į ištirpintą šokoladą, dėkite ant grotelių, kad nuvarvėtų.