Ingredientai:
- minkštas sviestas 150 gramų;
- rudas cukrus 150 gramų;
- kiaušiniai 3 (kambario temperatūros);
- miltai 120 gramų;
- malti migdolai 80 gramų;
- druska- žiupsnelis;
- kepimo milteliai 1 arb. š.;
- migdolų plokštelės ~100 gramų;
- apelsinas 1;
- kriaušės 1-2.
Gaminimas:
Minkštą sviestą labai gerai išsukite su cukrumi, tuomet muškite po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išplakite.
Apelsino žievelę nutarkuokite bei suberkite į tešlą, o sultis išspauskite – supilkite bei viską gerai išmaišykite.
Susimalkite migdolus, juos sumaišykite su miltais, kepimo milteliais, druska.
Sausus ingredientus sumaišykite su skysta mase, nepermaišykite. Į kepimo skardą klokite kepimo popierių, suverskite tešlą bei išlyginkite.
Kriaušes nulupkite, perpjaukite perpus bei kiekvieną puselę supjaustykite labai plonais griežinėliais. Puseles gražiai paguldykite į tešlą viena šalia kitos.
Pyragą gausiai apibarstykite migdolų plokštelėmis. Kepkite šį pyragą iki 180 laispnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
Receptu pasidalijo „Food for Soul“