Aš labai gerai prisimenu, kai Mama virdavo šią sriubą ir kaip mes ją su malonumu valgydavom. O dar mes darydavom taip: išgeriam, o tiksliau – išsiurbiam su broliu pieną, o tada valgydavome kukulius.
O jūs taip nedarydavot?
Ir kaip smagu prisiminti nerūpestingą vaikystę.
O dabar einu prie sriubos recepto, nes gal ir jūs norėsite jos išsivirti.
Reikės:
- 3 virtų bulvių;
- 4 žalių bulvių;
- 2 v. š. krakmolo (1 + 1);
- žiupsnelio druskos;
- pieno;
- sviesto.
Gaminimo eiga:
Virtas bulves sugrūdau.
Žalias bulves sutarkavau ir išspaudžiau skystį.
Dubenyje sumaišiau virtas ir tarkuotas bulves, įdėjau krakmolą, pagardinau druska.
Iš paruoštos masės formavau nedidelius kukulius.
Į puodą su verdančiu ir sūdytu vandeniu, įdėjau krakmolą (krakmolą sumaišiau su keliais šaukštais vandens) ir sudėjau kukulius.
Kukuliams iškilus į paviršių, paviriau dar 7 – 10 min.
Kukulius išgrėbiau kiaurasamčiu, įdėjau sviesto, užbalinau pienu ir vuolia.
Vaikystės sriuba pagaminta.
Gražių prisiminimų ir jums.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Gamink su Audrone“