Pieniška bulvinių kukulių sriuba – tokia pati skani, kaip ir vaikystėje

2020 m. sausio 21 d. 11:40
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Manau, kad daugelį iš jūsų pieniška bulvinių kukulių sriuba nukelia į vaikystę.
Daugiau nuotraukų (2)
Aš labai gerai prisimenu, kai Mama virdavo šią sriubą ir kaip mes ją su malonumu valgydavom. O dar mes darydavom taip: išgeriam, o tiksliau – išsiurbiam su broliu pieną, o tada valgydavome kukulius.
O jūs taip nedarydavot?
Ir kaip smagu prisiminti nerūpestingą vaikystę.
O dabar einu prie sriubos recepto, nes gal ir jūs norėsite jos išsivirti.
Reikės:
  • 3 virtų bulvių;
  • 4 žalių bulvių;
  • 2 v. š. krakmolo (1 + 1);
  • žiupsnelio druskos;
  • pieno;
  • sviesto.
Gaminimo eiga:
Virtas bulves sugrūdau.
Žalias bulves sutarkavau ir išspaudžiau skystį.
Dubenyje sumaišiau virtas ir tarkuotas bulves, įdėjau krakmolą, pagardinau druska.
Iš paruoštos masės formavau nedidelius kukulius.
Į puodą su verdančiu ir sūdytu vandeniu, įdėjau krakmolą (krakmolą sumaišiau su keliais šaukštais vandens) ir sudėjau kukulius.
Kukuliams iškilus į paviršių, paviriau dar 7 – 10 min.
Kukulius išgrėbiau kiaurasamčiu, įdėjau sviesto, užbalinau pienu ir vuolia.
Vaikystės sriuba pagaminta.
Gražių prisiminimų ir jums.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Gamink su Audrone“
Pieniška sriubakukuliai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.