Keletas paprastų ingredientų – ir gardžios salotos, tinkančios prie įvairių mėsos ar žuvies patiekalų, puikuosis ant stalo.
Šioms salotoms svarbu naudoti riebų, tirštą majonezą, tuomet salotų skonis būna ypač geras.
Salotų padažo sūrumą, rūgštumą, saldumą reguliuokite druskos, acto ir cukraus kiekiais pagal savo skonį. Taip pat actą galima pakeisti citrinos sultimis.
Klasikinės amerikietiškos bulvių salotos
4 porcijoms reikės (matavimui naudojama 240 ml stiklinė):
- 4 vidutinio dydžio bulvių;
- 1 didelio saliero stiebo;
- 1 mažo svogūno;
- 3 kietai virtų kiaušinių;
- 1/3 arb. š. raudonosios paprikos miltelių.
Padažui:
- ¾ stiklinės majonezo;
- 1 arb. š. baltojo acto (5 %);
- 1 arb. š. cukraus;
- 1 arb. š. geltonų garstyčių;
- 0,5 arb. š. druskos;
- ¼ arb. š. juodųjų pipirų;
- 0,5 arb. š. česnako miltelių.
Kaip gaminti
Bulves nulupame, perpjauname perpus, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir verdame, kol bulvės suminkštėja (tik nepervirkite, kad bulvės nesubyrėtų). Kai bulvės išverda, nupilame vandenį ir paliekame visiškai atvėsti.
Susmulkiname saliero stiebą ir kietai virtus kiaušinius (galite pasilikti vieną kiaušinį uždėti ant salotų).
Svogūną sutriname maisto smulkintuvu arba labai smulkiai supjaustome.
Viename indelyje sumaišome padažui skirtus ingredientus.
Visus salotų ingredientus (išskyrus paprikos miltelius) sumaišome viename inde ir uždedame supjaustytą kiaušinį (jei vieną pasilikote). Salotas apibarstome paprikų milteliais ir patiekiame.
Skanaus!