O Gian Luca kėsinsis suvalgyti pistacijų pastą – tai yra vienas mėgstamiausių jo konditerinių ingredientų.
Šis tortas ne tik nepaliks abejingų, tačiau ir primins šiltas dienas, kuomet sodai kvepia avietėmis.
Avietinis tortas su pistacijų kremu
Biskvitui reikės:
- 40 g migdolų riešutų
- 40 g lazdyno riešutų
- 1 šaukšto miltų
- 70 g cukraus pudros
- 2 šaukštų cukraus
- 4 kiaušinių baltymų
Kremui reikės:
- 100 g cukraus
- 100 g vandens
- 5 kiaušinių trynių
- 240 g sviesto
- 50 g pistacijų pastos
Užbaigimui reikės:
- 300 g aviečių cukraus pudros
Riešutus sumalti iki smulkios frakcijos. Malant įdėti miltus ir cukraus pudrą.
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir permaišyti su biriais ingredientais. Masę maišyti iki vientisos, blizgios masės. Ją dalinti pusiau ir dėti į dvi kepimo formas, kad gauti du biskvitus.
Kepti iki 180°C įkaitintoje keptuvėje 12-15 min.
Sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirti iki 118 °C (kol masė tampa klampi). Kiaušinių trynius plakti ir tuo pačiu metu po truputi pilti karštą cukraus sirupą. Išplakti iki standžių putų.
Sviestą ir pistacijų pastą išplakti iki purios masės ir šluotelės pagalba sujungti su baltymų pase.
Dalį aviečių perpjauti pusiau ir perpjauta puse į išorę sudėlioti ant biskvito krašto (iš formos neištraukti). Kitą dalį pilnų aviečių sudėlioti ant viso biskvito. Konditerinio maišelio pagalba užpilti visą kremą, kad padengtų uogas. Uždėti antrą biskvitą. Palikti šaldytuve, kol sustings.
Torto viršų papuošti cukraus pudra.
Skanaus!
Daug linksmų ir rimtų patarimų bei ypatinga staigmena žiūrovams jau šį šeštadienį 9.00 val. „Gardu Gardu“ per TV3.