Man, žmogui, kuris dievina sriubas, ši sriuba buvo kažkas tokio.
Iš tikrųjų ji tokia paprasta, bet kartu ir labai skani. Dar kartą patvirtinu faktą, kad iš eilinių produktų galima išsivirti nuostabią sriubą.
Taip jau nutiko, kad šaldytuvo kameroje prisikaupė žuvies, tad reikėjo ją kažkaip realizuoti.
Šaldytuve gulėjo keli niekam nereikalingi porai, tad ir jie į kompaniją tiko.
Žodžiu, truputį to, truputį ano, ir gavosi kvapni, skani ir soti sriuba.
Sriuba su porais ir lašiša
Reikalingi produktai:
- 300 g lašišos filė be kaulų;
- 2 poro stiebai;
- 2–3 bulvės;
- 1 didelė morka;
- 250 g „Philadelhia“ tipo sūrelio;
- 1,5 l sultinio;
- nedidelis ryšulėlis krapų (nebūtinai, bet jie suteikia puikaus skonio);
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis maltų pipirų.
Kaip gaminti
Keptuvėje šlakelyje aliejaus pakepinkite tarkuotą morką ir pusžiedžiais pjaustytus porus.
Kepinkite apie 5 min., kol daržovės suminkštės.
Į puodą sudėkite daržoves, kubeliais pjaustytas bulves, užpilkite sultiniu ir ant vidutinės kaitros virkite 20 min., kol bulvės išvirs.
Sudėkite lašišos gabaliukus, sūrelį, smulkintus krapus ir pavirkite dar kelias minutes.
Pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišę išjunkite viryklę.
Skanaus!