Paprasta ir labai skani sriuba su porais, lašiša ir sūreliu

2020 m. sausio 14 d. 11:21
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Kai už lango vėjuota ir šalta, metas išsivirti sriubos.
Daugiau nuotraukų (1)
Man, žmogui, kuris dievina sriubas, ši sriuba buvo kažkas tokio.
Iš tikrųjų ji tokia paprasta, bet kartu ir labai skani. Dar kartą patvirtinu faktą, kad iš eilinių produktų galima išsivirti nuostabią sriubą.
Taip jau nutiko, kad šaldytuvo kameroje prisikaupė žuvies, tad reikėjo ją kažkaip realizuoti.
Šaldytuve gulėjo keli niekam nereikalingi porai, tad ir jie į kompaniją tiko.
Žodžiu, truputį to, truputį ano, ir gavosi kvapni, skani ir soti sriuba.
Sriuba su porais ir lašiša
Reikalingi produktai:
  • 300 g lašišos filė be kaulų;
  • 2 poro stiebai;
  • 2–3 bulvės;
  • 1 didelė morka;
  • 250 g „Philadelhia“ tipo sūrelio;
  • 1,5 l sultinio;
  • nedidelis ryšulėlis krapų (nebūtinai, bet jie suteikia puikaus skonio);
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis maltų pipirų.
Kaip gaminti
Keptuvėje šlakelyje aliejaus pakepinkite tarkuotą morką ir pusžiedžiais pjaustytus porus. 
Kepinkite apie 5 min., kol daržovės suminkštės.
Į puodą sudėkite daržoves, kubeliais pjaustytas bulves, užpilkite sultiniu ir ant vidutinės kaitros virkite 20 min., kol bulvės išvirs.
Sudėkite lašišos gabaliukus, sūrelį, smulkintus krapus ir pavirkite dar kelias minutes. 
Pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišę išjunkite viryklę.
Skanaus!
sriubalašiša^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.