Sriuba taip pat padės sustiprinti imunitetą, tad česnako skiltelių galite naudoti tiek, kiek norite, nelygu kaip labai mėgstate česnaką.
Be to, ši sriuba – puikus būdas panaudoti vakarykštį, sudžiūvusį batoną.
Jeigu nenaudojate sultinio kubelių, naudokite natūralų sultinį ir jei norite pilkite į sriubą daugiau negu nurodyta recepte. Taigi, sriubą labai lengvai galite prisitaikyti savo skoniui.
Ispaniška česnakinė sriuba
2 porcijoms reikės:
- 2 didelių riekių vakarykščio (sudžiūvusio) prancūziško batono;
- 2 kiaušinių;
- 2 didelių česnako skiltelių;
- 600 ml karšto vandens;
- 2,5 valg. š. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 vištienos sultinio kubelio;
- 1/3 arb. š. saldžiųjų paprikų miltelių;
- druskos.
Kaip gaminti
Karštame vandenyje ištirpiname pusę sultinio kubelio.
Kiaušinius įmušame į atskirus indelius. Atidedame į šalį.
Česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustome. Batono riekes supjaustome dideliais kubeliais.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Sudedame susmulkintą česnaką, labai trumpai pakepiname, kol česnakas truputį apskrunda. Tada sudedame batono kubelius, pakepiname kelias minutes, kol šie truputį apskrunda, pagardiname paprikos milteliais ir išmaišome. Po to supilame vištienos sultinį į keptuvę, kaitiname, kol užverda ir iškart įpilame abu kiaušinius, toliau vieną nuo kito (tik nemaišykite sriubos!). Kaitiname sriubą dar apie 3-4 min., kol kiaušiniai šiek tiek pabaltuoja.
Sriubą atsargiai (kad nesugadintume kiaušinio) supilstome į 2 dubenėlius. Jei reikia, pagardiname druska. Skanaus!
Patarimas: jei norisi skystesnės sriubos, įpilkite daugiau sultinio.