Žinoma – taip!
Pasidalinsiu su jumis vištienos suktinukų receptu, kaip juos pagaminti keptuvėje, kad būtų sultingi, skanūs, gerai iškepę ir dar su padažu.
Suktinukus įdariau saulėje džiovintais pomidorais ir mocarelos sūriu.
Patiekalas įvertintas teigiamai, vadinasi, reikia pasidalinti receptu.
Keptuvėje kepti vištienos suktinukai su įdaru
Reikės:
- vištienos krūtinėlių,
- mocarelos sūrio (tarkuoto),
- saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
- svogūnų,
- pievagrybių,
- vištienos prieskonių,
- pipirų ir druskos,
- miltų,
- grietinėlės (12 proc. riebumo),
- prieskoninių žolelių (krapų, petražolių),
- aliejaus suktinukams kepti.
Kaip gaminti
Vištienos krūtinėlę supjausčiau išilgai, ją pamušiau (paploninau).
Kiekvieną gabaliuką pagardinau prieskoniais, pipirais ir druska.
Ant vištienos gabaliuko uždėjau mocarelos sūrio, po kelis saulėje džiovintus pomidorus, pagardinau prieskoninėmis žolelėmis ir susukau.
Suktinukus apvoliojau miltuose ir sudėjau kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Vartydama suktinukus apkepiau iš visų pusių.
Svogūnus supjausčiau źiedais, pievagrybius supjausčiau mažesniais gabaliukais.
Į keptuvę prie suktinukų sudėjau svogūnus, pievagrybius ir viską kartu pakepinau.
Galiausiai supyliau grietinėlę (300 - 400 ml.), pagardinau pipirais, druska ir kepiau, kol padažas pradėjo tirštėti.
Baigiant kepti užbarsčiau prieskoninių žolelių.
Skanaus!