Vos du ingredientai – ir turėsite naminį saldų sutirštintą pieną, kuriuo galėsite skaninti kavą. Arba gaminti iš šio visų smaližių pamėgto skanėsto desertus, kepti pyragus.
Naminis sutirštintas pienas su cukrumi
Reikės:
• 0,5 l pieno (3,5 proc. riebumo);
• 200 g cukraus.
Kaip gaminti
Pieną ir cukrų supilkite į platų puodą. Geriau pasirinkti puodą su nelimpančia danga.
Puodą palengva šildykite, kol užvirs pienas, po to kaitrą iškart sumažinkite.
Palikite puodą vos vos virti, kad skysčiai garuotų ir pienas tirštėtų. Paviršiuje susidariusias putas nugriebkite šaukštu. Virkite pamaišydami apie 35-45 minutes, kol pienas šiek tiek sutirštės ir įgis kreminės spalvos. Ilgiau pavirus jo skonis bus labiau karamelinis.
Karštas pienas atrodys dar skystokas, tačiau pastovėjęs šaldytuve taps tirštesnis.
Šaldytuve sandariame inde jis gali stovėti keletą savaičių.