Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys, galite kartu kepti bulves, morkas ar kitas mėgstamas daržoves.
Prie kepsnio labai tiktų rūgštesnis spanguolių padažas.
Na, o garnyras – pagal kiekvieno pageidavimus.
Kiaulienos kepsnys, apvyniotas šonine
Reikės:
- maždaug 1–1,2 kg gabalo kiaulienos nugarinės ar sprandinės;
- maždaug 450 g pailgų, plonų šoninės juostelių;
- druskos, juodųjų pipirų;
- aliejaus kepimui.
Žolelių sviestui reikės:
- 4 šaukštų sviesto (kambario temperatūros);
- 6 česnako skiltelių;
- 1 saujos susmulkintų šviežių petražolių;
- 1 arb. š. čiobrelių;
- 0,5 arb. š. druskos;
- 0,5 arb. š. džiovintų rozmarinų;
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Žolelių sviestas: nulupame česnako skilteles, sutriname česnako spaustuku ir sumaišome viename indelyje kartu su prieskoniais, skirtais sviestui. Tada sudedame sviestą, gerai išmaišome ir atidedame į šalį.
Kiaulienos nugarinę (ar sprandinę) perpjauname išilgai perpus. Nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Kiaulienos gabalėlius padedame ant pjaustymo lentelės, šiek tiek paspaudžiame. Žolelių sviestą užtepame ant vieno nugarinės (ar sprandinės) gabalėlio, ant viršaus uždedame kitą gabalėlį, šiek tiek paspaudžiame ir šonus apibarstome druska bei pipirais.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Suglaustus gabalėlius apvyniojame šoninės griežinėliais ir sutvirtiname apsukdami siūlu.
Didelėje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant didesnės vidutinės ugnies. Vyniotinį apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
Vyniotinį dedame į kepimo indą (aš kepiau stikliniame kepimo inde), įpilame 250 ml vandens ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. nelygu vyniotinio storis. Aš kepiau 1 valandą, nes mano vyniotinis buvo gana storas. Prieš patiekiant nuimame kepimo siūlą. Skanaus!
Kartu su vyniotiniu galite kepti bulves, morkas ir kitas mėgstamas daržoves.