Savo receptą ji pasiūlė konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Pagaminti išties paprasta, tad išbandykite.
Lašiša stiklainyje
Reikės:
- maždaug 500 g lašišos;
- 0,5 l vandens;
- 2 v. š. druskos;
- 1 v. š. cukraus;
- lauro lapų;
- kvepiančiųjų pipirų žirnelių;
- 1 a. š. garstyčių grūdelių;
- kelių česnako skiltelių;
- krapų;
- 1 v. š. obuolių acto;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Sūrymui užvirkite vandenį, dėkite druskos, cukraus, lauro lapų, pipirų, garstyčių grūdelių. Pavirinkite porą minučių ir išjunkite ugnį.
Kol sūrymas vėsta, lašišą dėkite į šaldiklį ir palaikykite apie valandą, kol pradės šiek tiek tvirtėti, tačiau nesušals.
Supjaustykite lašišą kąsnio dydžio gabalėliais, sudėkite į dubenį ar didesnį stiklainį ir užpilkite ją sūrymu. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 1-2 valandas.
Nupilkite sūrymą. Į stiklainėlį dėkite lašišos gabaliukus, į tarpus dėkite prieskonius, išgriebtus iš sūrymo, česnakų skilteles, krapus, jei norite – galima dėti ir pusžiedžiais pjaustytų svogūnų. Pripildę stiklainį užpilkite šaukštą obuolių acto ir alyvuogių aliejaus. Stiklainį uždarykite ir sukratykite, statykite į šaldytuvą.
Ragauti geriausia po dviejų – trijų parų.
Taip paruošta lašiša būna švelnaus skonio, ji tiks ir kaip užkandėlė ant švenčių stalo, taip pat skanu valgyti su karštomis bulvėmis ar salotomis.