Kad Naujųjų Metų šventė būtų ypatinga, Ali siūlo pasigaminti jo šeimoje labai mėgstamas ir nepaprastai gardžias midijas su kario padažu. Tai yra prancūziškas patiekalas su azijietišku prieskoniu, kurio kvapas sukvies visą šeimą prie stalo.
Midijos su geltonojo kario padažu
Jums reikės:
• 2 kg midijų
• 1 a.š. tailandietiško geltonojo kario
• 2 v. š. žuvų padažo
• 0,5 l kokosų pieno
• 2 kg bulvių
• žaliosios citrinos
• 1 v. š. rudojo cukraus
• svogūno
• prancūziško batono
• aliejaus
Kaip gaminti
Svogūną susmulkinti ir apkepinti įkaitintoje gilioje keptuvėje arba puode su alyvuogių aliejumi. Įdėti karį ir maišyti, kol pasiskirstys.
Supilti kokosų pieną ir jam užkaitus įpilti 2 valgomuosius šaukštus žuvies padažo, įspausti žaliosios citrinos sultis ir įberti 1 šaukštą rudojo cukraus. Kaitinti, kol padažas sutirštės. Tuomet sudėti midijas ir uždengus pavirti 5 minutes.
Su lupena virtas bulves sulaužyti gabaliukais ir apvirti įkaitintame aliejuje, kol jos taps aukso spalvos. Bulves ištraukti iš aliejus ir dėti ant vienkartinio rankšluosčio, kad neliktų aliejaus pertekliaus. Paskaninti bulvių prieskoniais.
Kad neliktų gardžiojo padažo, į jį rekomenduojama dažyti prancūzišką batoną.