Vieną vakarą aktorė ruošė salotas ir dėl to virė morkas.
Bet sūnus ir dukra paprašė pagaminti ką nors įdomesnio. Mama paruošė pingvinų iš mocarelos.
Užkandis tiktų ir žiemos švenčių stalui.
Pingvinai iš mocarelos
Reikės:
• 2 vidutinio dydžio morkų;
• indelio (125 g) mažų mocarelos rutuliukų;
• indelio (145 g) juodųjų alyvuogių be kauliukų;
• 100 g sūdytos arba rūkytos lašišos;
• šviežių žolelių papuošti.
Kaip gaminti
Išvirkite morkas, jos turi būti vidutiniškai kietos. Ši daržovė bus pingvinų kojos. Ant medinio pagaliuko (dantų krapštuko) užmaukite skiltelę įpjautos morkos, ant viršaus maukite mocarelos rutuliuką.
Tuomet imkite alyvuogę, ją įpjaukite ir užmaukite ant pagaliuko, tai yra uždėkite pingvinui sparnelius. Kitą alyvuogę uždėkite kaip gyvūno galvą, o į skylutę, pro kurią buvo išimtas kauliukas, įdėkite morkos trikampėlį – tai pingvino snapelis.
Gyvūno kaklą apvyniokite šaliku – atpjautos lašišos juostele.
Pingvinukus sutupdykite į lėkštę – vaizdas apstulbins ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius ir sužadins apetitą.