Negaliu išskirti mėgstamiausio Kūčių recepto, nes man jie visi labai skanūs, neatsibostantys. Turbūt todėl, kad juos valgau tik kartą metuose. Vienas iš tokių patiekalų yra ši mišrainė. Ji man primena vaikystę, jaukias šventes.
Joje yra nemažai ingredientų, bet jie visi yra tradiciniai, todėl juos galima panaudoti ir gaminant kitus Kūčių patiekalus.
Naudojau vienodomis dalimis raugintus kopūstus, virtus burokėlius, morkas, bulves, pupeles. Papildomai galima įdėti raudonojo svogūno, poro.
Raugintų kopūstų, burokėlių ir pupelių salotos
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 45 min.
Reikalingi produktai:
- 2/3 st. raugintų kopūstų;
- 1 vid. dydžio burokėlio, virto;
- 1 vid. dydžio morkos, virtos;
- 1 vid. dydžio bulvės, virtos;
- 1/2 st. baltų pupelių, virtų ar konservuotų;
- alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelio jūros druskos, juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Išvirti neluptas bulves, morkas. Atvėsinti, nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais.
Atskirai išvirti burokėlius. Atvėsinti, nulupti, supjaustyti plonais šiaudeliais. Juos galima perpjauti per pusę.
Raugintus kopūstus pasmulkinti peiliu.
Dideliame inde sumaišyti visus ingredientus. Užpilti alyvuogių aliejumi, užbarstyti druskos, pipirų pagal skonį.