Menininkės namai prieš Kalėdas pakvimpa pyragu, kurį kepa tik kartą per metus

2019 m. gruodžio 21 d. 17:02
Lrytas.lt
Receptas
Morenginis pyragas su riešutais – skanėstas, kurį vilnietė menininkė Indra Marcinkevičienė visuomet kepa prieš Kalėdas. 
Daugiau nuotraukų (3)
Indra pasidalijo receptu – išsikepkite ir jūs.
Morenginis pyragas su riešutais​
Reikės:
  • pusantro pakelio sausainių „Gaidelis“;
  • 200 g sviesto;
  • žiupsnelio druskos;
  • 6 kiaušinių;
  • dviejų pakelių vanilinio cukraus;
  • vieno indelio sutirštinto pieno „Rududu“;
  • dviejų puodelių espreso kavos;
  • vienos citrinos tarkuotos žievelės;
  • saujos graikinių, lazdynų riešutų arba kedrinių pinijų.
Kaip gaminti
Sausainius su druska sutrinkite trintuvu ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Masę dėkite į apvalią skardą, išklotą kepimo popieriumi. Apibarstykite pasirinktais riešutais.
Dėkite kepti į įkaitintą iki 180–200 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 minučių.
Kiaušinių baltymus su vaniliniu cukrumi išplakite, kol jie virs standžiomis putomis. Į „Rududu“ pieną supilkite atšaldytą kavą, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir šią masę sumaišykite su išplaktais kiaušinių baltymais.
Viską sudėkite ant sausainių pagrindo, prismaigstykite riešutų ir kepkite apie 40 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Iškeptą pyragą būtina per naktį atšaldyti, kad sustingtų morenginis jo viršus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.