Indra pasidalijo receptu – išsikepkite ir jūs.
Morenginis pyragas su riešutais
Reikės:
- pusantro pakelio sausainių „Gaidelis“;
- 200 g sviesto;
- žiupsnelio druskos;
- 6 kiaušinių;
- dviejų pakelių vanilinio cukraus;
- vieno indelio sutirštinto pieno „Rududu“;
- dviejų puodelių espreso kavos;
- vienos citrinos tarkuotos žievelės;
- saujos graikinių, lazdynų riešutų arba kedrinių pinijų.
Kaip gaminti
Sausainius su druska sutrinkite trintuvu ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Masę dėkite į apvalią skardą, išklotą kepimo popieriumi. Apibarstykite pasirinktais riešutais.
Dėkite kepti į įkaitintą iki 180–200 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 minučių.
Kiaušinių baltymus su vaniliniu cukrumi išplakite, kol jie virs standžiomis putomis. Į „Rududu“ pieną supilkite atšaldytą kavą, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir šią masę sumaišykite su išplaktais kiaušinių baltymais.
Viską sudėkite ant sausainių pagrindo, prismaigstykite riešutų ir kepkite apie 40 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Iškeptą pyragą būtina per naktį atšaldyti, kad sustingtų morenginis jo viršus.