Reikalingi produktai:
- 20 didelių krevečių be kiauto;
- 8 riekutės čiabatos;
- 2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 100 g plonai pjaustyto ispaniški kumpio „Jamon Serrano“;
- 1 plėšyta romaninė salota;
- 4 kietai virti kiaušiniai;
- 3 šaukštai parmezano drožlių.
Marinatui:
- 140 ml alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelės trinto česnako;
- 1 šaukštas citrinos sulčių.
Padažui:
- 2 kiaušinių tryniai;
- 1 skiltelė trinto česnako;
- 4 ančiuvių filė gabalėliai ir 1 šaukštelis aliejaus (nuo jų);
- 1 šaukštelis Dižono garstyčių;
- 1 šaukštelis citrinos sulčių;
- 1 šaukštelis Vorčesterio padažo;
- 125 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštas smulkiai tarkuoto parmezano.
Kaip gaminti
Krevetes marinuojame 30 minučių.
Padažo ingredientus sutriname trintuvu, prieš pabaigą, vis dar trinant, pilame aliejų.
Suberiame sūrį, truputį druskos, jeigu trūksta.
Čiabatą supjaustome mažais kubeliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi, suberiame į kepimo indą ir pamaišydami apskrudiname netiesioginėje kaitroje 180°C temperatūroje 5-10 minučių.
Kumpį suplėšome, kepame 5-10 minučių, kol pasidarys trapus.
Krevetes mauname ant dvigubų iešmelių ir kepame grilyje kiekvieną pusę po 2 minutes.
Į lėkštes (4 porcijos) klojame plėšytos salotos gabaliukus, skrudintą kumpį, įmetame džiūvėsėlių. Išdėliojame krevetes, apibarstome parmezano sūriu, užpilame padažu ir lengvai pamaišome. Sudedame kiaušinį, padalintą į keturias dalis.
Pagardiname pipirais.