Tiesa, jame lieka smulkių trupinukų, tad prieš vartojant svarbu gerai išmaišyti. O prieš baltinant arbatą ar kavą kaip tik reikia leisti nusistovėti.
Kanapių pienas
Reikės:
• 250 ml vandens;
• 50 g lukštentų kanapių sėklų.
Kaip gaminti
Kanapes sumaišykite su 100 ml vandens. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, trinkite bent kelias minutes.
Supilkite likusį vandenį, išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą bent valandai, o geriau palaikykite per naktį. Atvėsusį vartoti skaniau.
Jeigu mėgstate saldžiau – įpilkite kokio nors saldiklio – agavų, klevų ar kokosų sirupo, o gal medaus.
Kūčiukai iš migdolų miltų
Reikės:
• 1 kiaušinio
• 200 g migdolų miltų
• 2 v. š. lydyto arba kokosų sviesto
• žiupsnio druskos
• 2 v. š. aguonų
• jei norisi saldžiau – 1 a. š. kokosų žiedų, klevų sirupo ar kitokio mėgstamo saldiklio.
Kaip gaminti
Lengvai išplakite kiaušinį.
Visus ingredientus sumaišykite, išminkykite iki vientisos masės (jei naudojate lydytą sviestą, pirma jį ištirpinkite). Kamuoliuką susukite į maistinę plėvelę ir dėkite valandėlei į šaldytuvą (šaldymo kamera dvigubai pagreitins procesą).
Masę padalykite į delne telpančius rutulius, juos susukite tarp delnų į dešreles ir peiliu supjaustykite mažais gabaliukais. Įspėju, kad tešla nėra pati maloniausia – ji byra, tad svarbu imti nedidelius kamuoliukus ir formuoti po truputį.
Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 12 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį. Stebėkite, kad nesudegtų.
Skanaukite visiškai atvėsusius, kai sutvirtės.
Jeigu norite, kad kūčiukai būtų ne tokie trapūs, galima papildomai įdėti kelis šaukštus krakmolo, pavyzdžiui, tapijokos miltų.