Dalinausi keliais troškinto karpio receptais šiek tiek anksčiau, na o dabar parodysiu, kaip išsikepti karpio pjausnius vos per 15 minučių, ir tik iš kelių ingredientų! Iškepusi žuvis yra itin sultinga, toks jausmas, jog buvo troškinta.
Kas neragavo karpio – būtinai paragaukit, nes jis išties labai skani ir minkšta žuvis. Na, o jei dar neatradote gero recepto, būtinai išmėginkit šį.
Karpio pjausniai su sūriu
Reikalingi produktai:
- 700 g karpio pjausnių;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 puodelis tarkuoto kietojo sūrio;
- 1 a. š. česnakų granulių;
- 1/2 a. š. svogūnų granulių;
- 1 a. š. paprikos prieskonių;
- druskos;
- pipirų;
- petražolių;
- citrinų skiltelių.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir padedame į šalį.
Dubenyje sumaišome tarkuotą kietąjį sūrį su česnakų ir svogūnų granulėmis, paprikos prieskoniais.
Karpių pjausnius nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, apiberiame druska ir pipirais.
Karpio pjausnius išvoliojame sūryje, dedame ant skardos ir kepame orkaitėje 15 minučių.
Patiekiame su smulkintomis petražolėmis bei citrinos skiltelėmis.
Žuvis būna itin sultinga, pjausneliai atrodo puikiai.
Šis karpio ar bet kokios kitos baltos žuvies kepimo būdas gali pakeisti receptus, pagal kuriuos žuvis voliojama miltuose. Manau, šis receptas pretenduoja į vieną geriausių greitai paruošiamų keptos žuvies receptų!