„Šį „mandarinų“ receptą jau senokai pastebėjau internete, tačiau tik dabar, artėjant šventėms, nutariau pagaminti, įvertinti pati ir tik tuomet pasidalinti su jumis.
Jeigu dalinuosi šiuo receptu, vadinasi, jis to vertas. Ir vertas ne tik dėl patiekimo, bet ir dėl skonio.
Tai tikrai bus vienas iš patiekalų, kuriuos ruošiu šventiniam stalui“, – pažadėjo Audronė, dalindamsi receptu.
Užkandėlė „Mandarinai“
Reikės:
- 100 g fermentinio sūrio,
- 3 kiaušinių,
- česnakų,
- majonezo,
- 2 morkų (žalių arba virtų),
- pipirų ir druskos pagal skonį.
Kaip gaminti
Smukia burokine trintuve sutarkavau sūrį ir kietai išvirtus kiaušinius, išspaudžiau česnako, pagardinau pipirais, druska ir majonezu. Išmaišiau.
Iš paruoštų salotų pagaminau rutuliukus ir juos palikau valandžiukei šaldytuve sutvirtėti.
Smulkia bulvių trintuve sutarkavau morkas.
Nedideliame dubenėlyje patiesiau maistinę plėvelę, morkomis išdėliojau dubenėlio dugną ir šonus. Aš gaminau su žaliomis morkomis, bet, manau, kad tiktų ir virtos.
Į vidurį įdėjau pikantišką rutuliuką ir padedama maistinės plėvelės susukau, kad rutuliukas visas pasislėptų morkų tarkiuose.
Viskas. Liko tik išsukti maistinę plėvelę ir išimti paruoštą „mandariną“.
Skanaus!