Lengva pagaminti, gaivu, skanu, ir dar gražiai atrodo ant stalo“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Laima, atsiuntusi savo receptą konkursui.
Jeigu mėgstate tuną – išbandykite.
Sluoksniuotos tuno salotos
Reikės:
- 100 g ryžių;
- 2 skardinių tuno savo sultyse;
- šviežio agurko;
- saldžiosios paprikos;
- mėlynojo svogūno;
- 3–4 kiaušinių;
- majonezo;
- druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
Išvirkite kiaušinius ir ryžius, atvėsinkite.
Agurką, papriką ir svogūną supjaustykite.
Inde sluoksniuokite tokia tvarka: ant dugno dėkite ryžius, apibarsykite druska ir juodaisiais pipirais, nes vien majonezo sūrumo nepakaks. Aptepkite majonezu. Tuomet dėkite agurkų sluosnį, ant jo – tuno, toliau – svogūnų ir galiausiai – paprikų. Dar kartą aptepkite majonezu, o ant viršaus užbarstykite tarkuotus virtus kiaušinius.
„Skanaus“, – palinkėjo Laima.