V. Radzevičius pasidalijo senelių receptu – šis patiekalas būtinas per Kūčias

2019 m. gruodžio 15 d. 14:04
Lrytas.lt
Receptas
Keliautojas, kulinaras Vytaras Radzevičius Kūčioms tikrai ruoš salotas, kurios ant jo šeimos stalo šventinį vakarą atsiranda kasmet.
Daugiau nuotraukų (6)
„Negaliu sustoti jų valgyti, todėl dažnai negaminu – kitaip apsivalgyčiau“, – apie iš kartos į kartą perduodamą receptą šypsodamasis pasakojo V.Radzevičius.
Šabalbonų salotos, kaip jas vadina keliauninkas, greičiausiai – litvakų patiekalas. Jį ruošė ir V.Radzevičiaus tėvai, ir seneliai.
Patiekalui pagaminti reikia virtų pupelių – geriau didesnių. 
Taip pat reikės didelės virtos morkos, svogūno galvos, grybų – geriausiai tinka jūsų pačių rinkti. Gali būti ir džiovinti, tik juos reikėtų pabrinkinti. Jei ir tokių neturite, tiks pievagrybiai.
Iš prieskonių šiose salotose labai svarbūs mairūnai, taip pat prireiks druskos ir pipirų.
Supjaustytą išvirtą morką pakepinkite su smulkiai pjaustytu svogūnu, visa tai sudėkite į virtas pupeles, suverskite grybus, užkrėskite šaukštą majonezo ir išmaišykite. Nepamirškite druskos, pipirų, o svarbiausia – mairūnų. 
Vytaras sako, kad pastovėjusios salotos dar skanesnės.
Tik jei jas valgysite kitą dieną, gali prireikti įdėti dar truputį majonezo.
salotosVytaras Radzevičius^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.