„Negaliu sustoti jų valgyti, todėl dažnai negaminu – kitaip apsivalgyčiau“, – apie iš kartos į kartą perduodamą receptą šypsodamasis pasakojo V.Radzevičius.
Šabalbonų salotos, kaip jas vadina keliauninkas, greičiausiai – litvakų patiekalas. Jį ruošė ir V.Radzevičiaus tėvai, ir seneliai.
Patiekalui pagaminti reikia virtų pupelių – geriau didesnių.
Taip pat reikės didelės virtos morkos, svogūno galvos, grybų – geriausiai tinka jūsų pačių rinkti. Gali būti ir džiovinti, tik juos reikėtų pabrinkinti. Jei ir tokių neturite, tiks pievagrybiai.
Iš prieskonių šiose salotose labai svarbūs mairūnai, taip pat prireiks druskos ir pipirų.
Supjaustytą išvirtą morką pakepinkite su smulkiai pjaustytu svogūnu, visa tai sudėkite į virtas pupeles, suverskite grybus, užkrėskite šaukštą majonezo ir išmaišykite. Nepamirškite druskos, pipirų, o svarbiausia – mairūnų.
Vytaras sako, kad pastovėjusios salotos dar skanesnės.
Tik jei jas valgysite kitą dieną, gali prireikti įdėti dar truputį majonezo.