Receptu dalijasi šefas Ruslanas Bolgovas.
Įdaryta vištos šlaunelė su kokosais
Reikės:
• 4 vnt. vištienos šlaunelių;
• 40 g džiovintų kokosų;
• 100 g kepintų svogūnų;
• 1 a. š. vištienos prieskonių su kariu;
• 100 g grietinėlės;
• 2 a. š. druskos;
• 50 g sojų padažo;
• 25 g medaus;
• 1 vnt. kiaušinio;
• 4 vnt. apelsinų;
• Špinatų lapų.
Kaip gaminti
Atsargiai nuimkite nuo šlaunelių odą iki pat sąnario, sąnarį palikite ir nupjaukite kauliuką – palikite tik odelę su sąnariu.
Mėsą nuimkite nuo kaulų ir sumalkite.
Į sumaltą mėsą dėkite džiovintus kokosus, kepintus svogūnus, kiaušinį, druską ir kitus prieskonius, taip pat supilkite grietinėlę. Viską gerai išmaišykite.
Paruošta mėsa įdarykite nuimtą vištienos odelę su sąnariu.
Įdarytas šlauneles sudėkite į skardą ant kepimo popieriaus, šlauneles patepkite sojų padažu ir medumi.
Kepkite 170 C įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
Iškeptas šlauneles patiekite su apelsinais.
Daugiau patiekalų iš vištienos rasite žemiau.