Dalijamės Marijos receptu, kuris turėtų patikti visiems midijų gerbėjams.
Midijos kokosų padaže
Reikės (3-4 asmenims):
- 1 kg midijų;
- 1 svogūno;
- 3–5 česnako skiltelių;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 400 ml kokosų pieno;
- 100 ml vištienos sultinio;
- druskos.
Kaip gaminti
Midijas nuplaukite, perrinkite, pašalinkite dumblius. Prasivėrusias midijas stuktelkite vieną ir kitą, jei jos neužsiveria – išmeskite.
Puode ar gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną, kaip apkeps, berkite kapotus česnakus.
Jiems apkepus sudėkite midijas, supilkite kokosų pieną, sultinį, šiek tiek pasūdykite. Kai užvirs, pakaitinkite 3-4 minutes.
Patiekite su prancūzišku batonu ar čiabata.
„Skanaus!“, – palinkėjo Marija.