Bet išties – pyragas labai labai skanus, purus, nesprangus. Ką berašyčiau, skonio neperduosiu, o išsikepti rekomenduoju būtinai!
Pagaminti šį pyragą nepaprastai lengva: tiesiog tereikia viską suplakti plaktuvu. Taip, kad galiu pasakyti: taukšt, ir pyragas pagamintas“, – savo įspūdžiais dalijasi „Skonio“ skaitytoja Audronė Zemenskienė.
Obuolių pyragas su sutirštintu pienu
Reikės:
- 200 g miltų,
- 100 g sviesto (tirpinto),
- 3 kiaušinių,
- 1 skardinės saldaus sutirštinto pieno (385 g),
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 1 a. š. vanilinio cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- 2-4 obuolių,
- razinų ir džiovintų spanguolių (nebūtinai).
Kaip gaminti
Dubenyje plaktuvu suplakite kiaušinius, supilkite sutirštintą pieną ir atvėsintą sviestą.
Miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų persijokite, berkite žiupsnelį druskos ir per kelis kartus supilkite į kiaušinių masę.
Viską suplakite plaktuvu iki vientisos masės.
Įmaišykite smulkiai pjaustytus obuolius, razinas, džiovintas spanguoles (prieš tai jas nuplikykite verdančiu vandeniu).
Kepimo indą ištepkite aliejumi ir supilkite masę. Ant viršaus išdėliokite obuolių skilteles ir pašaukite kepti į 180 laipsnių orkaitę.
Kepkite 40-45 min.
„Skanaus!“ – palinkėjo Audronė.