Aš nesu žmogus, kuris mėgsta įvairiausius gėrimu, bet kai ateina gruodis, kažkas viduj prabunda ir pradeda reikalauti karšto šokolado.
Per daug metų esu išbandžiusi bent 6-7 karšto šokolado gaminimo būdus, bet šitas, išbandytas visai neseniai ir netyčia, man patiko labiausiai.
Gamyba – vos 5 minutės, sudėtis pakankamai sveika, kaip tokiam gėrimui, o skonis – tikrai nenusileidžia tiems kaloringiems gėrimams su riebia grietinėle ir sviestu.
Iš nurodyto kiekio išeis 2 puodeliai.
Nenuodėmingas karštas šokoladas
Reikės:
- 1 skardinės (400 ml) kokosų pieno;
- 200 ml pieno (paprasto ar augalinio);
- 3 v. š. kakavos miltelių (100%);
- 5–6 v. š. klevų sirupo (tinka ir kiti mėgstami saldikliai);
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- žiupsnelio druskos;
- mažų zefyriukų ir pipirmėčių lazdelių papuošti (su jais gėrimas bus šiek tiek nuodėmingesnis, bet kaip skanu).
Kaip gaminti
Į puodą pilame pieną, beriame kakavos miltelius ir ant vidutinės kaitros labai gerai maišydami šildome.
Dedame likusius ingredientus (išskyrus zefyriukus), dar kartą gerai išmaišome ir kaitiname iki tol, kol pradės beveik virti.
Karštą šokoladą pilame į puodelį, ant viršaus barstome zefyriukų, dedame pipirmėtės lazdelių.