Orkaitėje kepti žuvies pyragėliai su labai skaniu padažu

2019 m. gruodžio 5 d. 15:37
„Skanauk su Aušra“
Receptas
Šiuos žuvies pyragėlius ar, kitaip tariant, kepsnelius (fish cakes) sugalvojau kepti visai neplanuotai. Turėjau šaldytos menkės, iš kurios planavau gaminti visai kitą patiekalą. Atšildyta menkė pasirodė kiek pavargusi, todėl pamaniau, kad bus geriau jeigu ją sumaišysiu su virtomis bulvėmis bei džiūvėsėliais.
Daugiau nuotraukų (1)
Kepsnelius kepiau orkaitėje, aliejumi tik aptepiau jų viršų. Jų paviršius buvo ganėtinai traškus. Kepiau ne ant kepimo skardos, o ant orkaitės grotelių. Ant jų uždėjau kepimo popierių. Tad kepsnelių apačia irgi buvo kiek traški.
Juos patiekiau su tartaro padažu, kurį gaminau iš graikiško jogurto, marinuotų agurkų. Agurkai buvo saldžiarūgščiai, todėl padažas buvo labai skanus.
Orkaitėje kepti žuvies pyragėliai arba kepsneliai
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 28 min.
Reikalingi produktai: 
  • 400 g baltos žuvies (naudojau menkę);
  • 3 vid. dydžio bulvių;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 valg. š. graikinio jogurto;
  • 3 valg. š. džiūvėsėlių;
  • 2 valg. š. krapų, susmulkintų;
  • 1/2 arbat. š. česnakų miltelių;
  • jūros druskos, juodųjų pipirų;
  • 2-3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1/3 st. džiūvėsėlių (apvoliojimui);
Graikinio jogurto tartaro padažas
Reikalingi produktai:
  • 3/4 st. graikiško jogurto;
  • 1/2 st. marinuotų agurkų, smulkiai supjaustytų;
  • 3 valg. š. krapų, susmulkintų;
  • 4-5 valg. š. šviežių citrinos sulčių;
  • 1 valg. š. medaus ar klevų sirupo;
  • jūros druskos, juodųjų pipirų.
Kaip gaminti 
Bulves perpjauti į 3-4 dalis ir išvirti. Atvėsinti.
Žuvį smulkiai supjaustyti. Dideliame inde sumaišyti žuvį ir bulves. Su bulvių grūstuvu (ar šakute) sugrūsti iki vientisos masės.
Į šią masę įmušti kiaušinį, įpilti graikiško jogurto, įberti krapų, druskos, pipirų, česnakų miltelių. Išmaišyti iki vientisos masės.
Suberti 3 valg. džiūvėsėlių, išmaišyti.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temp. Ant orkaitės grotelių uždėti kepimo popierių.
Rankomis formuoti nedidelius paplotėlius. Juos lengvai apvolioti džiūvėsėliuose.
Kiekvieno paplotėlio viršų aptepti alyvuogių aliejumi.
Kepti apie 12-14 min.
Inde sumaišyti visus padažo ingredientus.
Patiekti su padažu, daržovėmis, salotomis.
žuvies patiekalaikepsneliai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.