Tą skonį bandau išgauti ir namuose.
Prisiminiau skaniuosius makaronų vamzdelius su pomidorais, valgytus viename Romos restoranų.
Bandome gaminti namuose!
Rikota įdaryti makaronų vamzdeliai
Padažui reikės:
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 svogūno,
- 1 česnako skiltelės,
- 600 ml trintų pomidorų,
- druskos,
- juodųjų pipirų,
- šviežių bazilikų.
Makaronams reikės:
- makaronų vamzdelių,
- 500 g rikotos sūrio,
- 100 g špinatų,
- 1/3 puodelio tarkuoto kietojo sūrio,
- 2 puodelių tarkuotos mocarelos,
- 1 kiaušinio,
- 1 česnako skiltelės,
- druskos,
- juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintą svogūną ir česnaką. Supilkite trintus pomidorus, įberkite druskos, pipirų, įpilkite šlakelį vandens ir leiskite pasitroškinti 3 minutes. Įdėkite keletą smulkintų bazilikų šakelių, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Špinatus nuplikykite karštu vandeniu, nusunkite skystį ir susmulkinkite peiliu. Dėkite į dubenį kartu su rikota, kiaušiniu, kietuoju sūriu, 1 puodeliu tarkuotos mocarelos, trintu česnaku. Viską išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
Šiuo įdaru prikimškite makaronus. Lengviausia tai padaryti naudojant konditerinį maišelį, o jei jo neturite, kimškite šaukštu.
Kepimo indo dugną šiek tiek patepkite padažu. Dėkite makaronus, užpilkite likusiu padažu. Indą uždenkite folija arba dangčiu ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę, kepkite 25 minutes.
Nuimkite foliją ar dangtį, likusį puodelį mocarelos užberkite ant makaronų ir dėkite atgal į orkaitę kepti 10 minučių. Patiekite užbarstę šviežių bazilikų.