Įdaryti bulves galima įvairiais įdarais, šį kartą rinkausi patį paprasčiausią.
Bulves skanaukite su mėgstamais padažais, aš valgiau su grietine, o kitą dieną – su pomidorų ir majonezo padažu, buvo tikrai skanu. Toks patiekalas tikrai tiks su įvairiausiais padažais.
Įdarytas bulves galite patiekti ir kaip užkandį, tik tuomet gamybai rinkčiausi mažesnes bulvytes.
Vietoje šoninės galite naudoti bet kokį mėgstamą kumpį arba dešrą.
Sūriu ir šonine įdarytos bulvės
Reikalingi produktai (5-6 porcijoms):
- 6 vidutinio dydžio vienodos bulvės;
- 150 g šalto rūkymo šoninės;
- 1 nedidelis svogūnas;
- 1 gera sauja smulkiai tarkuoto mocarelos ar fermentinio sūrio;
- 3 valg. š. grietinės;
- alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus;
- druskos, pipirų, raudonosios paprikos miltelių.
Kaip gaminti
1. Bulves švariai nuplauname, sudedame ant skardos, apšlakstome aliejumi, šiek tiek jame apvoliojame, pabarstome druska ir kepame 200 C orkaitėje apie 30-40 min., kol bulvės suminkštėja (kepimo trukmė priklauso nuo bulvių dydžio, jei labai didelės – kepkite ilgiau). Bulves paliekame atvėsti.
2. Įdaras: 100 g šoninės ir svogūną susmulkiname, apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus, paliekame šiek tiek atvėsti ir sumaišome su grietine, sūriu, pagardiname druska, pipirais.
3. Bulves perpjauname perpus išilgai, šaukšteliu išskobiame vidų, tik ne iki pačių kraštų. Į vidų sudedame įdarą, likusį 50 g šoninės gabaliuką susmulkiname ir užbarstome ant bulvių įdaro.
4. Bulves sudedame į tą pačią skardą su likusiu aliejumi, kepame 10-15 min. 200 C orkaitėje, kol bulvės gražiai apskrus. Iškeptas bulves apibarstome paprikos milteliais. Patiekiame su mėgstamais padažais.