„Mano šeima be jų neįsivaizduoja keptos anties“, – patikino vienoje kavinėje šefe dirbanti vilnietė Aušrinė.
Pakanka tiesiog ištroškinti kopūstus raudonajame vyne, pagardinti obuoliais, prieskoniais, ir paprasta daržovė taps patiekalu, kuris puikiai tiks ir ant šventinio, ir ant kasdienio stalo.
Troškinti raudonieji kopūstai
Reikės:
- 1 nedidelio raudonojo kopūsto, supjaustyto juostelėmis (apie 800 g);
- 2 v. š. lydyto sviesto;
- 1 nedidelio svogūno, supjaustyto pusžiedžiais;
- 3-4 rūgštesnių obuolių, supjaustytų skiltelėmis;
- 3-4 šaukštų rudojo cukraus;
- 3-4 v. š. balzaminio acto;
- 200 ml raudonojo vyno;
- 2 gvazdikėlių;
- 2 lauro lapų;
- malto cinamono;
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Į puodą dėkite sviesto, berkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir lengvai apkepkite.
Suberkite pjaustytus kopūstus, obuolius, supilkite balzaminį actą, berkite dalį cukraus (likusią dalį palikite pabaigai – jeigu atrodys, kad jo trūksta) ir, užpylę šiek tiek karšto vandens, troškinkite ant lėtos ugnies uždengtame puode maždaug 20-30 minučių. Kartais pamaišykite.
Kai kopūstas bus suminkštėjęs, supilkite vyną, dėkite lauro lapus, gvazdikėlius ir atidengę troškinkite, kol skysčiai išgaruos.
Galiausiai berkite cinamono, druskos, pipirų ir cukraus, jeigu atrodys, kad jo trūksta.
Kopūstus patiekite šiek tiek atvėsusius.