Skanūs ir sotūs blyneliai su vištiena: išbandykite – nesigailėsite

2019 m. gruodžio 3 d. 11:07
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Vis rečiau kepu blynelius, nors labai juos mėgstu dar nuo vaikystės, ir visai nesvarbu – su įdaru jie ar tiesiog lietiniai su padažu. Mmm... kaip skanu, jau vien rašant seilės kaupiasi. 
Daugiau nuotraukų (1)
Šįsyk prikepiau blynelių su mėsos įdaru. Blyneliai buvo ne tik labai skanūs, bet ir sotūs.
Blyneliai su vištienos įdaru
Reikalingi produktai
Blynų tešlai:
  • 0,5 l pieno,
  • 1 kiaušinio,
  • 250-300 g miltų,
  • 2 v. š. aliejaus,
  • druskos (pagal skonį),
  • 1 a. š. cukraus (nebūtina, bet aš visuomet įdedu).
Įdarui:
  • virtos vištienos krūtinėlės (ar kitos mėsos),
  • 1 svogūno,
  • 2-4 pievagrybių,
  • prieskoninių žolelių,
  • pipirų ir druskos (pagal skonį),
  • lydyto sviesto (blyneliams apkepti).
Gaminimo eiga
Iš recepte nurodytų produktų kiekio prikepiau blynų (10 vnt.).
Išvirtą vištienos krūtinėlę sumaliau.
Keptuvėje, ant lydyto sviesto, pakepinau smulkintą svogūną, smulkiai pjaustytus pievagrybius ir sudėjau vištieną.
Kartu viską pakepinau, pagardinau prieskoniais. Įdaras paruoštas.
Liko į blynelius įdėti įdaro, juos susukti ir apkepti keptuvėje.
Blyneliai su vištienos įdaru paruošti.
Skanaus!
blyneliailietiniai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.