Šįsyk prikepiau blynelių su mėsos įdaru. Blyneliai buvo ne tik labai skanūs, bet ir sotūs.
Blyneliai su vištienos įdaru
Reikalingi produktai
Blynų tešlai:
- 0,5 l pieno,
- 1 kiaušinio,
- 250-300 g miltų,
- 2 v. š. aliejaus,
- druskos (pagal skonį),
- 1 a. š. cukraus (nebūtina, bet aš visuomet įdedu).
Įdarui:
- virtos vištienos krūtinėlės (ar kitos mėsos),
- 1 svogūno,
- 2-4 pievagrybių,
- prieskoninių žolelių,
- pipirų ir druskos (pagal skonį),
- lydyto sviesto (blyneliams apkepti).
Gaminimo eiga
Iš recepte nurodytų produktų kiekio prikepiau blynų (10 vnt.).
Išvirtą vištienos krūtinėlę sumaliau.
Keptuvėje, ant lydyto sviesto, pakepinau smulkintą svogūną, smulkiai pjaustytus pievagrybius ir sudėjau vištieną.
Kartu viską pakepinau, pagardinau prieskoniais. Įdaras paruoštas.
Liko į blynelius įdėti įdaro, juos susukti ir apkepti keptuvėje.
Blyneliai su vištienos įdaru paruošti.
Skanaus!