Naudojau vištienos ketvirčius. Taip pat tiks ir vištienos šlaunelės ar visas broileris. Išvirusią vištieną galima naudoti ne visą, o dalį pasilikti sumuštiniams, salotoms ar pan.
Iš pradžių išsiviriau sultinį, o tada gaminau sriubą. Sultinio dalį irgi galima pasilikti kitoms sriuboms, troškiniams.
Šią sriubą viriau ant pačios mažiausios temperatūros. Ji vos virė. Tokiu būdu vištienos sultinys tapo prisotintas ir naudingų medžiagų, ir puikaus aromato. Vištiena dar nebuvo pervirusi, o krito nuo kaulo, buvo minkšta ir sultinga.
Vištienos sriuba
Paruošimo laikas – 8 min., gaminimo laikas – 2 val.
Reikalingi produktai
Sultiniui:
- 3 (1 kg) vištienos ketvirčių;
- 1/2 morkos;
- 1/2 saliero koto;
- 1 svogūnas;
- 3 česnakų skiltelės;
- 3-4 kvapiųjų pipirų;
- 2-3 lauro lapų;
- 3 valg. š. petražolių;
- jūros druskos;
- 8-9 st. vandens.
Sriubai:
- 3 bulvės, supjaustytos kubeliais;
- 2 vid. dydžio morkos, smulkiai supjaustytos;
- 1 saliero kotas, smulkiai supjaustytas;
- 3/4 st. ryžių;
- 1 arbat. š. sviesto;
- jūros druskos, juodųjų pipirų;
- 2 valg. š. petražolių, smulkiai supjaustytų.
Kaip gaminti
Vištienos ketvirčius sudėti į didelį puodą, užpilti vandeniu. Kai vanduo pradeda virti, jį išpilti ir vėl užpilti apie 8-9 st. vandens (kad apsemtų vištieną).
Sudėti visus sultinio ingredientus. Užkaisti vandenį, tada sumažinti temperatūrą iki minimalios ir virti apie 1 val. 40 min.
Išimti vištieną, atvėsinti. Pašalinti odą, kaulus. Nuimti mėsą nuo kaulų šakute ar rankomis. Ją atidėti į šalį.
Sultinį perkošti per sietelį į švarų puodą. Sudėti visus sriubos ingredientus. Užkaisti sultinį, tada sumažinti iki minimalios kaitros ir virti apie 15 min. ar kol daržovės bus minkštos.
Į virimo pabaigą sudėti vištienos gabaliukus.
Įdėti sviesto, įberti druskos, juodųjų pipirų.