„Po to, kai draugė iš kaimo atvežė maišą burokėlių, pradėjau ieškoti receptų, kaip juos sunaudoti. Ieškojau ko nors, ką galėčiau neštis pietums į darbą. Ir netikėtai atradau labai paprastos, bet itin skanios mišrainės receptą.
Labai mėgstu ir burokėlius, ir lęšius, o prie šio dueto tobulai tiko grūdėtųjų garstyčių užpilas“, – pasakojo Sigita.
Ši mišrainė, pasak jos, skani ir ne tik viena – ji puikiai dera prie mėsiškų patiekalų. Burokėliai ir lęšiai – labai naudingi tiek organizmui, tiek figūrai. Tad puikiai tiks ir pasninko ar iškrovos dienoms.
Dalijamės Sigitos receptu – išbandykite.
Burokėlių ir žaliųjų lęšių mišrainė
Reikės:
- 2–3 virtų ar keptų burokėlių;
- pusės stiklinės žaliųjų lęšių.
Užpilui reikės:
- 2 valgomųjų šaukštų grūdėtųjų garstyčių;
- 2 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių;
- druskos;
- ką tik maltų pipirų.
Kaip gaminti
1. Lęšius išvirkite pagal instrukciją, ataušinkite.
2. Burokėlius supjaustykite kubeliais.
3. Sumaišykite užpilą, užpilkite ant burokėlių su lęšiais, išmaišykite.
„Skanaus“, – palinkėjo Sigita.