Receptas puikus tuo, kad ingredientus galima keisti – naudokite kitokius džiovintus vaisius ar riešutus, ir skonis bus kitoks.
Dėl sutirštinto pieno šie sausainiai tampa lengvai karamelinio skonio ir labai trapūs.
Avižiniai sausainiai su sutirštintu pienu
Reikės:
- 300 g avižinių dribsnių (tradicinių, ne greitai paruošiamų);
- 50 g stiklinės lukštentų saulėgrąžų;
- 50 g stiklinės migdolų drožlių;
- 50 g sezamų sėklų;
- 60 g džiovintų spanguolių (galima keisti abrikosais ar kitais rūgštesniais vaisiais ar uogomis);
- 60 ml augalinio aliejaus;
- 1 indelio sutirštinto pieno su cukrumi;
- 1 kiaušinio;
- 100 g miltų;
- 0,5 a. š. kepimo miltelių.
Kaip gaminti
Į dubenį suberkite avižinius dribsnius, saulėgrąžas, migdolų drožles, sezamus, užpilkite aliejumi, išmaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti.
Į šią masę supilkite išplaktą kiaušinį, berkite miltus, kepimo miltelius, išmaišykite. Supilkite sutirštintą pieną ir vėl viską gerai išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 18o laipsnių.
Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, šaukštu išdėliokite tešlos kauburėlius ir kepkite apie 20 minučių.