Sodraus skonio sausainiai ne tik suteiks daug malonumo juos ragaujant, bet ir papuoš vaišių stalą. Be to, puikiai tiks ir dovanoms. Tad išbandykite – galbūt jie taps jūsų šiemetiniu švenčių hitu.
Svarbui: ruošiant tešlą visi produktai turi būti kambario temperatūros, tešla prieš kepant sausainius – gerai atšaldyta, o orkaitė – įkaitinta.
Sutrūkinėję šokoladiniai sausainiai
Reikalingi produktai:
- 60 g kakavos miltelių;
- 180 g baltojo cukraus;
- 60 ml augalinio aliejaus;
- 2 didelių kiaušinių;
- vanilės ekstrakto;
- 130 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 0,25 a. š. druskos.
Papildomai reikės:
- 50 g miltelinio cukraus sausainiams apvolioti.
Kaip gaminti
Dubenėlyje sumaišykite kakavą, cukrų, vanilę ir aliejų. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius, druską – ir įmaišykite į skystą masę, tačiau nepermaišykite – tik kol masė bus tolygi.
Uždenkite dubenį ar apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą pastovėti mažiausiai 4 valandoms ar pernakt.
Kai būsite pasiruošę kepti, įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Šaukštu imkite masės ir rankomis suvoliokite rutuliuką.
Nedideliame indelyje būkite paruošę persijoto miltelinio cukraus. Jame storai apvoliokite tešlos rutuliuką ir dėkite ant skardos.
Nebūtina spausti – kepdami sausainiai išsiplės. Taip paruoškite visus sausainėlius ir išdėliokite palikdami nemažus tarpus.
Nedelsdami dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-12 minučių, kol šiek tiek sutrūkinės. Tik iškepę sausainiai bus minkšti, tačiau aušdami sukietės.
Palikite ant skardos 5 minutėms, po to perkelkite ant grotelių, kol visiškai atvės.