Receptą galima koreguoti – jeigu nesinori mėsos, atsisakyti vištienos. Skonis tikrai nenukentės! Bet jei norite sočiau, žinoma, vištiena čia reikalinga.
Taip pat puikiai tiktų alyvuogės.
Iš, atrodytų, paprastų produktų pagaminsite prabangaus skonio patiekalą.
Makaronai su vištiena, brokoliais, saulėje džiovintais pomidorais ir sūriu
Reikės:
- 300 g makaronų;
- 250 g vištienos (filė, šlaunelių ar blauzdelių mėsos);
- nedidelio brokolio;
- 4-5 česnako skiltelių;
- 6-8 saulėje džiovintų pomidorų;
- nedidelės saldžiosios paprikos;
- 120 g kietojo sūrio;
- druskos, pipirų,
- prieskoninių žolelių – čiobrelių, raudonėlių, bazilikų.
Kaip gaminti
Brokolį susikirstykite žiedynais, sumeskite į verdantį vandenį ir išjunkite kaitrą. Po 5 minučių nukoškite.
Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės.
Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite keptuvėje šlakelyje aliejaus.
Suberkite į keptuvę kapotus česnakus, supjaustytus džiovintus pomidorus, saldžiąją papriką, apvirtus brokolius, pakepkite 1 minutę, supilkite nukoštus makaronus.
Paskaninkite žolelėmis, druska, pipirais ir tarkuotu kietuoju sūriu. Pakaitinkite, kol sūris išsilydys ir makaronai apsivels.
Jei norite skystesnio padažo, nukošdami makaronus palikite trečdalį puodelio vandens ir supilkite į keptuvę paskutiniame etape.