Ir paruošti juos labai lengva, tereikia turėti vieną pagrindinį receptą – lietinių tešlos, kuri tiks visais atvejais.
Dalijamės išbandytu ir per daug metų ne kartą patikrintu receptu – pagal jį blynai visada iškepa tolygiai. Tad jeigu nuolat vargstate dėl proporcijų, užsirašykite šį receptą – ir visuomet pavyks.
Beje, pieną galima pakeisti vandeniu.
Lietinių tešla
Reikės:
- 2 kiaušinių;
- 0,5 stiklinės vandens;
- 0,5 stiklinės pieno;
- 1 stiklinės miltų;
- 2 v. š. aliejaus;
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio cukraus.
Kaip gaminti
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, berkite druskos, cukraus ir gerai šluotele išmaišykite.
2. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
3. Į masę berkite miltus ir išmaišykite, kol masė bus vientisa.
4. Supilkite pieną (ar atitinkamą kiekį vandens), aliejų ir vėl gerai išmaišykite.
5. Tešlą palikite pastovėti 20-25 min.
6. Į gerai įkaitintą keptuvę pilkite samtelį tešlos, pavartykite keptuvę, kad pasiskirstytų tešla, ir kepkite blynelius iš abiejų pusių.