Burokėlių mišrainė žiemai: receptas, pagal kurį gaminu kasmet

2019 m. lapkričio 25 d. 10:56
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Man labai patinka konservuoti. Smagu stebėti, kai vasaros ir rudens derlius sugula į stiklainiukus. Rūsyje pilnėja lentynos, o daržai tuštėja. Smagus pats procesas ir džiaugsmas, kai rudenį ar žiemą gali valgyti savo išsaugotas daržoves. 
Daugiau nuotraukų (2)
Agurkų ir pomidorų derlius pasibaigęs, tad ateina burokėlių eilė. 
Šiuo mišrainės receptu su manimi pasidalino kaimynė Edita. Pirmą kartą išmėginusi šią mišrainę prieš keletą metų, gaminu ją kasmet.
Burokėlių mišrainė žiemai
Užtruksite apie 30 min.
Reikalingi produktai: 
  • 3 kg virtų burokėlių;
  • 2,5 st. vandens;
  • 1 st. aliejaus;
  • 1 st. cukraus;
  • 0,5 st. 9 proc. acto;
  • 1 v. š. druskos;
  • 1–2 dideli svogūnai.
Kaip gaminti
Burokėlius nulupame ir sutarkuojame. Svogūnus nulupame, supjaustome smulkiais gabalėliais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūnus, kol šie suminkštės. 
Į puodą dedame tarkuotus burokėlius, pakepintus svogūnus. 
Supilame likusį aliejų, actą, druską, cukrų, vandenį ir viską patroškiname apie 10–15 min.
Mišrainę išpilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.