Agurkų ir pomidorų derlius pasibaigęs, tad ateina burokėlių eilė.
Šiuo mišrainės receptu su manimi pasidalino kaimynė Edita. Pirmą kartą išmėginusi šią mišrainę prieš keletą metų, gaminu ją kasmet.
Burokėlių mišrainė žiemai
Užtruksite apie 30 min.
Reikalingi produktai:
- 3 kg virtų burokėlių;
- 2,5 st. vandens;
- 1 st. aliejaus;
- 1 st. cukraus;
- 0,5 st. 9 proc. acto;
- 1 v. š. druskos;
- 1–2 dideli svogūnai.
Kaip gaminti
Burokėlius nulupame ir sutarkuojame. Svogūnus nulupame, supjaustome smulkiais gabalėliais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūnus, kol šie suminkštės.
Į puodą dedame tarkuotus burokėlius, pakepintus svogūnus.
Supilame likusį aliejų, actą, druską, cukrų, vandenį ir viską patroškiname apie 10–15 min.
Mišrainę išpilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius.