Antį paruošiau be jokių ilgų marinavimų. Kaip visada sakau – svarbiausia gerai pasirinkti prieskonius, ir rezultatas visuomet bus puikus.
Beje, taip iškeptą antį galite patiekti ir ant švenčių stalo, svečiai tikrai liks sužavėti.
Orkaitėje kepta antis su bulvytėmis ir bruknių uogiene
4 porcijoms reikės:
- 1,8 kg šviežios anties;
- 1 v. š. druskos;
- 1 v. š. maltų juodųjų pipirų;
- 1 v. š. maltų džiovintų česnakų;
- 1 v. š. rūkytos maltos raudonosios paprikos miltelių;
- 1 v. š. maltos raudonosios paprikos miltelių;
- 1 v. š aliejaus;
- 1 nedidelio obuoliuko;
- šviežių žolelių: šalavijų, rozmarinų, čiobrelių;
- 900 g mažų bulvyčių;
- šakelės šviežių rozmarinų;
- bruknių uogienės (pagal poreikį).
Kaip gaminti
Antį gerai išplaukite vandeniu ir nusausinkite.
Dubenėlyje sumaišykite druską, maltus juoduosius pipirus, česnaką, raudonąją rūkytą ir maltą papriką ir aliejų.
Antį tiek iš vidaus, tiek iš išorės ištrinkite paruoštu mišiniu.
Į anties vidų dėkite į 4 dalis padalintą obuolį ir šviežias žoleles.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros, antį dėkite antį grotelių, po grotelėmis padėkite gilią skardą ir kepkite 40 min. Tuomet kaitrą sumažinkite 170 laipsnių ir kepkite 1,5 val., kas pusvalandį aplaistydami susidariusiomis sultimis.
Bulvytes virkite pasūdytame vandenyje 15 min. arba kol išvirs. Tuomet apskrudinkite stipriai įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus. Galiausiai pagardinkite druska ir sudėkite nuo rozmarino šakelės nuskintus lapelius.
Patiekite keptą antieną su bulvytėmis ir bruknių uogiene.
Skanaus!