Žinau, jog ne visi mėgsta lengvai saldų moliūgo skonį, todėl šiame recepte moliūgus derinau su pomidorais, kurie sriubai suteikia lengvos rūgštelės ir užgožia moliūgo saldumą.
Moliūgų sriuba su pomidorais
Reikės:
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 didelio svogūno;
- 3 česnako skiltelių;
- 3 pomidorų;
- 4 puodelių moliūgų tyrės;
- 1 a. š. maltų paprikų prieskonių;
- žiupsnio aitriųjų paprikų dribsnių;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- druskos;
- 1/3 a. š. cinamono;
- 300 ml sultinio.
Kaip gaminti
Pirmiausia pasigaminkite moliūgų tyrę: moliūgą padalykite ketvirčiais, pašalinkite sėklas.
Paguldykite ant skardos žieve į viršų ir dėkite į 200 laipsnių orkaitę kepti 40 minučių. Iškepus palikite atvėsti, minkštąją dalį išskobkite ir susmulkinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Laikykite sandariame inde šaldytuve, kur moliūgų tyrė gali stovėti keletą dienų.
Sriubai puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną, kol suminkštės. Suberkite smulkintus česnakus, prieskonius ir pakepinkite dar porą minučių.
Į puodą suberkite smulkintus pomidorus ir patroškinkite, kol suminkštės. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Į sriubą supilkite sultinį, moliūgų tyrę ir virkite keletą minučių, kol užvirs.
Patiekite su jogurtu, žalumynais, duona.