Patariama kone kasdien suvalgyti keptų obuolių, nes jie organizme suriša laisvuosius radikalus ir taip padeda išvengti ligų.
Keptų obuolių nauda neabejotina ir žarnynui. Juos valgant pagerėja virškinimas. Ne veltui kepti obuoliai vadinami žarnyno šluota. Apie tai jau esame rašę ne kartą, daugiau galite skaityti paspaudę šią nuorodą.
Mūsų skaitytojas Viktoras Vasiljevas pasiūlė savo receptą, kaip išsikepti obuolių per keletą minučių. Jis siūlo juos kepti mikrobangų krosnelėje. „Taip obuolius iškepsite greičiau nei orkaitėje“, – patikino jis.
Dalijamės Viktoro pasakojimu, kaip tai padaryti. Kad jaustumėtės tvirčiau, pažiūrėkite ir vaizdo siužetą – jį rasite žemiau.
Mikrobangų krosnelėje kepti obuoliai
1. Obuolius nuplaukite ir bulvių skustuvu pašalinkite sėklalizdžius. Pradėdami nuo viršūnės padarykite 8 pjūvius peiliuku žemyn, tik neperpjaukite iki galo – kad obuolys taptų panašus į lotoso žiedą. Kotelį palikite. Dėkite obuolius koteliu žemyn į patogų indą, tinkamą mikrobangų krosnelei.
2. Dėkite į mikrobangų krosnelę, uždarykite, nustatykite 800 W galią ir kepkite 8-10 min. Kepimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies. Jeigu reikia, pratęskite kepimą dar 5 min.
Išsikepę keletą kartų ir žinosite, kiek laiko kepa vienos ar kitos rūšies obuoliai.
3. Patiekite kaip mėgstate – kol karšti, galima apibarstyti vanile, cukrumi. Galima naudoti mielinių blynų įdarui.
Jei obuoliai ataušo, o norite šiltų, pašildykite mikrobangų krosnelėje 2 min.